7 ways to use baby powder

Pored toga što se koriste za bebe, mogu se koristiti i u kozmetici i domaćinstvu. Danas vam prikazujem načine na koje ja koristim bebi puder.


  1. Kao suvi šampon - nepotrebno je kupovati suve šampone, sve što je potebno je bebi puder. nanesite ga na teme u većoj količini i ostaviti nekoliko minuta. Nakon toga samo protresite kosu, i masnoće više neće biti. Ukoliko imate tamnu kosu umesto bebi pudera koristite kakao prah.
  2. Umesto transparentnog pudera - nakon nanošenja tečnog pudera i korektora nanesite bebi puder umesto transparentnog pudera. Ovaj puder se ponaša baš kao transparentni i lice će vam biti matirano.
  3. Za drugotrajnost karmina - posle nanošenja karmina samo preko nanesite bebi puder i ne morate da brinete da će vam se karmin skinuti.
  4. Protiv iritacija nakon depilacije - sve što je potrebo je da na sveže izdepilirano mesto nanesite bebi puder u debelom sloju. Nakon nekoliko minuta iritacija će nestati, i koža će biti meka i nežna.
  5. Zamena za dezodorans - ukoliko se mnog znojite, na ta mesta stavite bebi puder u debelon sloju, nakon nekoliko minuta samo rukom otresite. Puder će upiti znoj. Ali ovo nemojte često korititi ispod pazuha je može zapušiti pore.
  6. Protiv masnih fleka na odeći - slučajno vam je u toku ručka hrana pala na majcu. Ne brinite bebi puder je rešenje za to. Samo na tom mestu stavite veću količinu pudera i ostavite celu noć da odstoji. Sutradan otresite puder i majcu operite kao što to obično radite.
  7. Protiv neprijatnog mirisa obuće - sve što je potrebno je da u svoju obuću stavite bebi puder i ostavite da odstoji cele noći. Ujutru neprijatnog mirisa više neće biti.


Pozdrav :)


Нема коментара:

Омогућава Blogger.