Top 5 : Natural face masks | Top 5: Prirodnih maski za lice

by - 12:06

Ova nedelja je u broju 5. Pošto postove izbacujem 3 puta nedeljno ove nedelje vam pišem o prironoj kozmetici, tj. O top 5 prirodnih stvari koje koristim za lice, kosu... Svaki put će biti drugacije.Danas pišem o top 5 prirodnih maski za lice koje često koristim, ove maske su dobre za bilo koji tip kože. A one su:
     1.Prva maska je najjednostavnija i  meni  najomiljenija zato je i na prvom mestu. A to je maska od ovsenih pahuljica. Namenjena je svim tipovim koze. Odlično čisti pore, pomaže protiv bubuljica, a i izbeljuje flekice koje su ostale nakon bubuljica. Sve što je potrebno je kašičica ovsenih pahuljica i vode. Na dlan stavite pahuljice i povasite vodom, rukom ih mali izgnječite i nanesete na lice. Držite je dok se ne osuši. Ukoliko vam posle korišćenja maske izađe neka bubuljica, ne brinite, to znači da vam se čiste pore. Samo nastavite da koristite i bubuljice će nestati, i imaćete blistavo čisto lice. Preporučujem svima da ovu masku ubace u svoju rutinu čišćenja lica.
      2.Sledeća maska je za one koji imaju umorno lice i tamne kolutove oko očiju. Masku možete nanositi  i samo na područje oko očiju, ali ja preporučujem na celo lice, jer je odlična. Potreban vam je samo talog crne gorke kafe i pola kašičice kokosovog ulja (ukoliko imate suvu kožu možete dodati jos kokosovog ulja).  Masku držite dok se ne osuši, ukoliko žurite možete i manje, imaće efekta. Kasnije isperete mlakom vodom, a ostatke ulja samo umasirajte u kožu. Posle maske neće vam biti potrebna ni jedna krema.
      3.Kao treću masku stavljam masku od jabuke I meda, koja daje licu svežinu i dobra za izbeljivanje flekica.  Od sastojaka potrebna je pola jabuka i pola kašičice meda. Sitno izrendanu jabuku pomešat sa medom i nanesete na lice, masku držite 15-20 minuta, pa isperete mlakom vodom. Najbolje bi  bilo da je jabuka hladna, onda će baš osvežiti lice i ublažiti neke iritacije ukoliko postoje.
   4.Četvrta maska je maska od meda i limunovog sok. Potrebno je sok od pola limuna i jedna kašičica meda. Maska se koristi protiv fleka na licu, jer su med i limun najbolji za tu namenu. Masku treba primenjivati najviše tri puta nedeljno i ubrzo će se videti razlika.
     5.I na kraju kao petu, masku sa kokosovim uljem i sodom bikarbonom. Ova maska je dobra za čišćenje i piling lica, a ujedno i protiv bubuljica. Zbog soode bikarbone koja pomaže uspostavljanju ravnoteže  PH  vrednosti, čiji disbalans dovodi do bubuljica. Masku nanosite najviše 3 puta nedeljno i nakon 10 minuta isperite. Posle nje koža je čista meka i glatka
Sve ove maske sam probala i mugu reći da su odlične, nijedna mi nije izvala bubuljice, ni iriracije, ma ništa. Preporučujem da probate bar neku od ovih maskica.

U narernom postu piše mojih top 5 prirodnih tonika za lice koje sam koristla.


Pozdrav :)

You May Also Like

1 коментара

  1. Your blog is great. I read a lot of interesting things from it. Thank you very much for sharing. Hope you will update more news in the future.
    hotmail.com sign in
    hotmail sign up login

    ОдговориИзбриши