Kallos-silver reflex shampoo (Go Go Purple shampoo)

Imam prirodno plavu kosu, tamno plavu. Koja tokom leta posvetli na šiškama, što je mene mnogo nerviralo. Pa sam odlučila da krenem sa farbanjem kose. Moje prvo farbanje je bilo u prvoj godini srednje škole. Tada sam htela da imam braon kosu i imala sam samo nedelju dana. Jer mi se nije dopalo. Nakon nekog vremena ponovo sam imala želju da se ofarbam ali u plavo. Tada sam izvukla svetlije pramenove i dugo vremena sam tako nosila.
Kao što si znamo ove sada se nosi siva boja kose. Pa tako i ja želim da imam sivu kosu.
Ali pošto sam pre par godina imala problem sa opadanjem kose (zbog preteranog korišćenja prese) i imam veoma tanku i slabu kosu, ne smem da kosirtim blanš. Jer će mi uništiti i ovo malo što imam. Pre mesec dana ofarbala sam kosu tehnikom balayage u pepeljasto plavu boju. Ali imam problem i sa zutim pigmentom.
Dugo sam tražila sredstvo koje će mi uništiiti taj zuti pigment. Na internetu sam pronašla da se može ukloniti ljubičastim šamponima. Istraživala sam koji šampon najbolje uklanja zuti pigment. Tada sam saznala za Kallos silver šampon (Go Go Purple shampoo).


U toj recenziji sam pročitala da je ovaj šampon veoma dobar. Našla sam ga u lokalnoj prodavnici po ceni od 119 dinara. Naravno odmah sam ga kupila jer i ako mi se ne dopadne neć biti velika šteta.
Pakovanje je zanimljivo. Dopada mi se što nije kao običan šampon, u flasici, već u tubi kao mleko za telo.Dolazi u pakovanju od 200ml, i sporo se troši. Tekstura šampona je gusta, pomalo ljigava. Na pakovanju piše da se koristi na mokroj kosi i da se drži 2 minuta.
Prodavačica mi je rekla da ga obavezno pre korišćenja pomešam sa običnim šamponom u razmeri 1:1, jer ću u suprotnom biti ljubičasta. Prvog puta sam tako uradila i nije bilo nikakve razlike u boji od pre pranja. Kasnije sam ga koristila samostaalno. I mogu reći da treba da se koristi samo on, da bi imao efekta.
Prvo operem kosu običnim šampon, nakon toga nanesem njega i držim što duže. Što duže stoji na kosi to se više primeti razlika.
Čitala sam da ovakvi šamponi hoće da ukrute kosu. Da hoće, ali posle češljanja kosa bude mekana i prava, što je veliki plus jer ne moram da koristim presu.
Sve u svemu ovaj šampon je odličan protiv zutog pigmenta. Definitivno ću nastaviti da ga koritim.

Pozdrav :)

Share:

0 коментара